Kome je namijenjen test intolerancije na hranu?

Intolarancija na hranuKome je namijenjen test intolerancije na hranu?

Koliko prehrana utječe na vaš svakodnevni život i opće psihofizičko stanje? Postoji li hrana koja vam izaziva loše raspoloženje, agresivnost ili depresiju? Imate li žgaravicu, problema s naticanjem, zatvorom, proljevom, patite li od čestih glavobolja ili problema s disanjem?


Sve te tegobe i još veliki broj od onih koje do sada nismo spomenuli, mogu biti izazvane upravo unosom hrane na koju je vaš organizam INTOLERANTAN.
Ponekad ćete i sami uspjeti prepoznati što vas smeta, ali u velikoj većini slučajeva nećete uspjeti pravilno ustanoviti uzrok vaših tegoba. Zato danas postoje visoko sofisticirani uređaji koji s velikom pouzdanošću mogu očitati na koju hranu vaš organizam pokazuje intoleranciju. Jednostavno ćete uvidjeti koja hrana vam više, a koja manje odgovara i što je najvažnije, koju hranu trebate izbaciti iz svakodnevne prehrane.


Vrlo često je dovoljno samo jednu ili par namirnica izbaciti da bi se već za nekoliko dana osjećali bolje.
Intolerancija na hranu je bitna jer se pomoću nje radi analiza namirnica. Poželjno je napraviti i analizu REZERVI VITAMINA I MINERALA u organizmu.


Ukoliko je vaš organizam pokazao intoleranciju na određenu hranu i imali ste neke od simptoma, velika je vjerojatnost kako će se pokazati i nedostatak određenih vitamina i minerala. Uslijed nastale neravnoteže tj. disbalansa u organizmu i njegova sposobnost apsorpcije nutritiva je značajni umanjena.
Sada treba točno detektirati koji vitamini i koji minerali su u nedostatku te shodno tome znati reagirati. Nasumično uzimanje suplementacije može dodatno pogoršati trenutnu situaciju. Samo ovakav cjeloviti pristup analize stanja organizma može dati dovoljno informacija kako bi se pronašlo i adekvatno rješenje problema.

Karakteristični simptomi intolerancije na hranu su vrlo često upravo ono što je i razlikuje od alergije: osoba ne prepoznaje problem. Teže je definirati dijetu, jer nije u pitanju samo jedna namirnica. Za pokretanje reakcije potrebna je koji puta i veća količina hrane. No, za razliku od alergije dobro je što:
isključivanjem uzročnika umanjuju se simptomi što znači nakon testa intolerancije na hranu, ukoliko poslušate savjete, vrlo brzo čak i u prvom tjednu možete primijetiti poboljšanje.
S vremenom naš organizam može i poboljšati toleranciju na određenu hranu, no isto tako, ako ne poštujete intoleranciju svog organizma, ona će, nažalost, progresivno napredovati te postajete intolerantni i na veći broj namirnica.

Autor: Sanja Močinić

Promocija na online savjetovanje: dogovorite svojih 30 gratis minuta!

Za sve one koji ne mogu doći do našeg savjetovališta u Puli i porazgovarati uživo s našom savjetnicom za prehranu –

Njega lica tijekom ljeta

Njegujete li svoje lice pravilno tijekom ljeta? Pročitajte naše savjete. Ne zaboravite da sada svakodnevno trebamo koristiti

Zašto je važna masaža lica?

Masaža lica dio je svih naših tretmana lica, a evo i zašto! Iako imamo odlične uređaje za njegu lica, neprocjenjiva je va

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.