Test intolerancije na hranu

Test intolerancije na hranu

Intolerancija na hranu je pojava kada organizam određenu hranu prepoznaje kao “štetnu” iako je riječ o sasvim uobičajenoj namirnici. 

Recimo, netko može biti intolerantan na agrume, netko na jaja, a netko na mlijeko ili orašaste plodove. No, za razliku od alergije, intolerancija je “lukavija” i teže ju je otkriti. Zato i je jako korisno napraviti TEST INTOLERANCIJE NA HRANU. 

Koje tegobe su čest pokazatelj intolerancije na hranu?

Postoji hrana koja nam izaziva loše raspoloženje, agresivnost ili depresiju, hrana nakon koje se osjećamo vrlo umorno i bez energije. Moguće je da ne jedemo puno, ali teško gubimo kilograme. I sami ste prepoznali možda hranu koja vam stvara žgaravicu i uzrokuje probavne smetnje? No, teže je otkriti hranu nakon koje nam se pojavi osip, prištići ili akne.

Često se naši korisnici iznenade kad im kažemo da migrene ili stanje depresije imaju radi hrane i da bi promjenom prehrane znatno mogli poboljšati svoju svakodnevicu.

Koliko je hrana važna za naše zdravlje govori i podatak da je čak 70% zdravstvenih problema, što psihičkih tako i svih ostalih dijagnoza i smetnji, dolazi uslijed pogrešne prehrane.

Teško je povjerovati, ali odabir hrane je jako važan. Nešto što odgovara jednoj osobi, drugoj je smetnja, a najbrži i najtočniji način je otkrivanje koje su nam namirnice “okidači”, a koje u korisne za nas putem testa intolerancije. 
Ponekad možemo i samo prepoznati koja nas hrana smeta, ali u velikoj većini slučajeva ne možemo pravilno ustanoviti uzrok svojih tegoba.

Bezbolan i učinkovit test intolerancije na hranu

U otkrivanju kako koja osoba reagira na bogat niz najčešćih namirnica otkrivaju nam vrlo sofisticirani uređaji. Oni s velikom sigurnošću mogu očitati na koju hranu naš organizam pokazuje intoleranciju i pomoću njih i mi, u savjetovalištu za prehranu Zdravi i vitki, radimo test intolerancije na hranu.
 Radimo test putem kože u trajanju oko 45 minuta.

Testom intolerancije na hranu vrlo brzo i jednostavno možemo uvidjeti koja hrana nam više, a koja manje odgovara, i što je najvažnije: koju hranu trebamo izbaciti iz svoje prehrane.

BEZBOLINIM TESTOM PUTEM KOŽE možemo ispitati ne samo kako reagirate na brojne namirnice koje konzumirate već i na:

 • na proteinske dodatke prehrani
 • na ostale dodatke prehrani
 • na lijekove

Izbacivanje hrane iz prehrane – težak ili lagan korak prema boljem zdravlju?

Sve ovisi koliko vas muče tegobe, no praksa pokazuje da je ponekad dovoljno izbaciti jednu ili nekoliko namirnica iz svoje prehrane da bismo se već za samo nekoliko dana osjećali bolje. Volimo li baš toliko te za nas sporne namirnice ili nam je draže rješenje naših tegoba poput umora, glavobolje, stalnih prehlada zimi i slično?

Rezultati istraživanja pokazuju kako promjena prehrane utječe na smanjenje glavobolja kod 30 % osoba već samo nakon mjesec dana promjene prehrane.

Naša višegodišnja praksa kao savjetovališta za prehranu pokazala je: test intolerancije na hranu nužan je za pravu promjenu prehrane, osnaživanje imuniteta i za zdraviji život bez tegoba.


Najbolja obrana od svih bolesti je imunitet, a imunitet počiva na zdravoj prehrani. No, ponekad ono što je zdravo za drugog, nije za nas i tako se vrtimo u krug i vraćamo na spoznaju što našem organizmu odgovora, a što ne.

Intolerancija ili alergija, pitanje je sad!

Karakteristični simptomi za intoleranciju su vrlo često upravo ono što je razlikuje od alergije:

teže je definirati dijetu jer nije u pitanju samo jedna namirnica
za pokretanje reakcije potrebna je veća količina hrane
velika prednost, za razliku od alergije je to da se isključivanjem uzročnika, umanjuju i simptomi.

Nakon testa na intoleranciju, poslušate li naše savjete, vrlo brzo, čak i u prvom tjednu, možete primijetiti poboljšanje.

Zanimljivo je kako s vremenom možete i uspostaviti toleranciju na određenu hranu!

Sanja Močinić, naša voditeljica studija i savjetnica za zdravu prehranu, koja se potvrdila kroz više od dva desetljeća rada ističe:

“Test intolerancije je pravo blago ključnih informacija želim li ikoga na pravilan način savjetovati kako poboljšati svoju prehranu, a time i zdravlje. Bez testa bismo puno sporije dolazili do željenih promjena i rezultata, a zato nakon testiranja, dovoljno je samo tjedan dana da vidite da ste na pravom putu! 

Organizam se ispuše, oslobodi nepotrebno zadržanu tekućini, povlače se simptomi i vama iz dana u dan raste energija i osjećate se sve bolje i bolje.”

Zdravi i vitki: test intolerancije na hranu

Test intolerancije na hranu koji se nama pokazao odličnim radimo pomoću uređaja, preko kože. Stvarno je bezbolan, samo morate biti strpljivi i odvojiti jedno 45 minuta svog vremena (do jedan sat).  Po završetku testiranja, dat ćemo vam napisano (na hrvatskom i talijanskom jeziku)  popis brojnih namirnica koje se redovito konzumiraju i koje su podijeljene u 4 skupine:
 • namirnice koje nikako ne bi trebalo konzumirati,
 • namirnice koje se smiju jesti jednom u 20 dana,
 • namirnice koje smijemo koristiti jednom tjedno,
 • najdraža skupina: namirnice bez ograničenja!

Kada se napravi test intolerancije na hranu, tada se može primijeniti jednostavna eliminacijska dijeta –  iz prehrane se izbacuju hrana i sastojci hrane koji pokazuju visoki stupanj intolerancije. Ono što je jako korisno, ako ćete htjeti da vas popratimo izrado personaliziranog jelovnika, imamo i tu uslugu. 

CIJENA TESTIRANJA ZA JEDNU OSOBU: 80 EUR 

Provjerite naše POSEBNE PONUDE jer vrlo često imamo razne akcije i posebne ponude vezane za test intolerancije na hranu.

  Up
  d

  Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

  Radno vrijeme

  Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

  Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.