Mršavljenje – Aurikulopunktura

Mršavljenje – Aurikulopunktura

Aurikulopunktura – pokreće usporeni metabolizam i balansira poremećeni hormonalni sustav

Aurikulopunktura je metoda kojom stimuliramo određene, energetske točke na ušnoj školjci u svrhu bržeg i lakšeg mršavljenja. Ovom metodom se dokazano pokreće usporeni metabolizam i balansira poremećeni hormonalni sustav u organizmu.

Pozivamo vas u naše savjetovalište za prehranu Zdravi i vitki na tretman aurikulopunkture.

Nakon razgovora sa savjetnicom za prehranu, Sanjom Močinić i stručnog uvida u vaše želje i potrebe u smislu gubitka kilograma, Sanja će vam postaviti prvu mikro iglicu u uho i dogovorit će se plan postavljanja ostalih mikroiglica.

Cijena susreta: 27,00 eur 

MRŠAVLJENJE

“Skoro svakog dana čujemo neku novu dijetu za mršavljenje. U moru informacija, ekspres dijeta, proizvoda za mršavljenje i savjeta dobronamjernih kolega, pregršt je oprečnih informacija, tako da ja katkada vrlo teško razlučiti što treba napraviti za postići toliko željenu idealnu težinu.

Prije samog početka dijete potrebno je odrediti ciljnu težinu iz indeksa tjelesne mase (ITM), koji se za optimalnu težinu kreće od 18,5 do 25. Ciljnu težinu izračunajte tako da vrijednost ITM pomnožite sa kvadratom visine (u metrima). Ako već od ranije znate da vam je ITM viši od 25, te spadate u grupu osoba sa prekomjernom tjelesnom težinom ili obezitetom, realno je da za početak dostignete ITM koji iznosi 25.

Primjer: Imate 75 kg, visoki ste 1,65 m.Ciljna težina će iznositi = 25 x (1,65×1,65) = 25 x 2,72 = 68,8 kg Dakle, za početak je potrebno smršaviti oko 6 kg. I ne zaboravite, obavezno se izvažite i izmjerite opseg struka koji će vam poslužiti u procjeni napredovanja dijete.

Redukcijska dijeta sadrži hranu sa manje masnim varijantama iz gotovo svih skupina namirnica – voće, povrće, žitarice i proizvodi, meso i proizvodi te mlijeko i proizvodi. Količine pojedine hrane točno su određene. Masnoće, koje sadrže dvostruku količinu energije u odnosu na proteine i ugljikohidrate, uveliko su smanjene. Treba izbjegavati namirnice sa visokim udjelom masti (ulja, maslac, margarin, majoneza, mesne prerađevine, masno meso itd.), kao i načine pripreme hrane gdje je unos masnoća velik (pržena hrana).” Sanja Močinić

AURIKULOPUNKTURA

“Ušna akupunktura je sastavni dio tradicionalne kineske medicine. Za ovu metodu znali su još i stari Grci i Egipćani. Koristi se za tretiranje širokog spektra kliničkih poremećaja kao što su: glavobolja, povišeni krvni tlak, alergije, stresna stanja, odvikavanje od pušenja, nesanica i mršavljenja

Obzirom da uho ima oblik fetusa u maternici okrenutog glavicom na dolje, tako se sve točke tijela mogu naći i na uhu. Druga prednost ušne akupunkture je jednostavna primjena. Pacijent se ne mora skidati i ležati svo vrijeme tretmana. Za trajno stanje npr. kao kod mršavljenja, odvikavanja od pušenja i sl., mogu se koristiti i trajne mikro iglice ili pak magneti , koji zalijepljeni gotovo neprimjetnim flasterima mogu ostati na ušnoj školjki i tjedan dana. Na taj način produljiti ćemo njihovo djelovanje te je dovoljno na tretman doći jednom na tjedan. Kod mršavljenja tretiramo točke koje će utjecati na smanjenje potreba organizma (tj. osjećaja gladi). Osobito se smanjuje želja za ekstremnom hranom i unosom loših ugljikohidrata (čokolade, kolača, slatkiša općenito). Također je važno djelovati na smirenje nervoze. Jer kako već i pri samoj pomisli i odluci da moramo krenuti na mršavljenje postajemo nervozni i gladni, zato je bitna pomoć u AURIKULOPUNKTURI.

U svojoj praksi imam jako dobra iskustva i povratne informacije vezano za tretmane aurikulopunkture tako da rado preporučujem kao veliku pomoć pri mršavljenju.” – Sanja Močinić 


  Up
  d

  Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

  Radno vrijeme

  Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

  Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.