Smoothie: za & protiv

Intolarancija na hranuSmoothie: za & protiv

U želji da jedemo zdravije, često posegnemo za jutarnjim smoothijem pa samo pitali našu Sanju Močinić, savjetnicu za zdravu prehranu i voditeljicu savjetovališta Zdravi i vitki, koliko je smoothie dobar kao doručak. 

“Ako želite smršaviti, nikako ne koristite smoothie u kojem je voće, mlijeko, jogurt, pahuljice, orašasti plodovi ili bilo što od navedenog.

Pretvaranjem hrane u kašasti oblik potpuno zbunjujete svoj probavni sustav koji je predviđen za potpuno drugačiji tijek probave hrane.

Probava hrane počinje žvakanjem u ustima uz pomoć pljuvačke gdje je prvi zadatak što bolje sažvakati tu hranu. Dalje želudac ima zadatak od toga napraviti kašicu sjedinivši se sa želučanom kiselinom i tako redom dalje.

Ako vi već ponudite kašicu svom organizmu učiniti će te mu “medvjeđu” uslugu i preskočiti jako značajne faze. Obrok u obliku kašice biti će jako lako i brzo apsorbiran a kod mršavljenja vam to nikako nije cilj. Opravdanost ovakvih smoothie obroka je ako imate pothranjenu osobu slabog imuniteta i želite ju malo brže “staviti na noge”.

Znači, sve što želite staviti u taj jutarnju smoothie slobodno možete pojesti, pogristi i prožvakati.

Izvorno su smoothie bili zamišljeni kao zeleno za zdravlje i bili su prvenstveno sokovi ili kašice od POVRĆA uz malo dodatka voća kako bi bio ukusniji i blago obogaćen fruktozom i vitaminima iz voća. Dakle, DA smoothie ako u njemu prevladava povrće, malo voća za ukus i voda.

Svakako savjetujem i test intolerancije na hranu – kako ne bi u svoj smoothie stavili nešto što vaše organizmu ne odgovara.” 

Promocija na online savjetovanje: dogovorite svojih 30 gratis minuta!

Za sve one koji ne mogu doći do našeg savjetovališta u Puli i porazgovarati uživo s našom savjetnicom za prehranu –

Njega lica tijekom ljeta

Njegujete li svoje lice pravilno tijekom ljeta? Pročitajte naše savjete. Ne zaboravite da sada svakodnevno trebamo koristiti

Zašto je važna masaža lica?

Masaža lica dio je svih naših tretmana lica, a evo i zašto! Iako imamo odlične uređaje za njegu lica, neprocjenjiva je va

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.