Intolerancija na hranu i estetski zahvati

Intolarancija na hranuIntolerancija na hranu i estetski zahvati

Danas gotovo da nema časopisa ili web portala koji ne piše o problemima suvremenog života. No, usprkos brojnim napisanim savjetima i upozorenjima podaci provedenih istraživanja su poražavajući. Ubrzan tempo života, stres, nekvalitetna hrana, spor metabolizam, a s time povezano i loša probava, uzroci su sve veće pojave pretilosti.

Prema zadnjim podacima o pretilosti Hrvatska se nalazi na petom mjestu u Europi. Ovaj podatak zaista bi nas trebao zabrinuti jer pretilost izaziva ozbiljne zdravstvene probleme poput bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti i bolesti probavnog sustava. Većina nas svjesna je da je smanjivanje tjelesne težine ozbiljan “posao” koji iziskuje disciplinu i puno odricanja. Nakon uspješno skinutih kilograma priči tu nije kraj jer slijedi i dalje puno truda kako bi željenu težinu održali. Sav taj trud upravo je prepreka koja nas odvrati od poduzimanja mjera radi smanjivanja težine, čije provođenje ili prelazak s riječi na djela na kraju obično odlažemo za neki idući ponedjeljak. Ali sve je stvar navike, pa kako se naviknemo na ono loše, tako smo sposobni naviknuti se i na ono dobro. Naravno, ako to iskreno želimo.

Za početak je potrebno kad iskreno poželimo i odlučimo pokrenuti proces mršavljenja preporuka je svakako napraviti test intolerancije na hranu.

Visoko sofisticiranim uređajem točno možemo odrediti koje namirnice i u kojoj količini odgovaraju vašem organizmu. Izbacivanjem namirnica na koje je vaš organizam intolerantan pokrenuti ćemo lavinu pozitivnih promjena. Ubrzat će se metabolizam i riješiti razni problemi i simptomi. Dakako, ubacivši namirnice koje se na testu pokažu poželjne za vaš organizam uspjeh je neminovan bez brojanja kalorija i klasičnih dijeta.

Ukoliko veći dio dana provodite sjedeći, svakako ubacite u plan i neke aktivnosti. Krenite na vježbe ili barem odvojite vremena za šetnje na svježem zraku. Kako bi rezultati bili što prije vidljivi i dali vam dodatni poticaj, kao dodatnu pomoć možete izabrati neke od estetskih tretmana. Među posljednjim novostima je uređaj dermodynamic triactive kojeg svjetski stručnjaci smatraju najboljim dosadašnjim dostignućem na tom području. Njime se mogu izvoditi različite fizikalne i kozmetičke terapije, poput obrade celulita i masnih jastučića, usnulog tkiva, pa do strija, obrade nečiste kože te ravnanja bora na licu. S obzirom na odlična stručna mišljenja odlučili smo isprobati uređaj i sami se uvjeriti u njegovu djelotvornost.

Prije svakog tretmana prvo se provode mjerenja kako bi se ustanovilo trenutno stanje, te utvrdilo koji su zahvati potrebni i u kojoj količini. Svaki tretman je individualan, jer svi smo različiti i na različite načine nakupljamo masne naslage, a samim time i različito reagiramo na tretmane. Nakon obavljenih predradnji na red je došao i tretman. Prepustili smo se stručnim rukama i opustili se.

U našem studiju korektivne estetike Zdravi i vitki, koriste se isključivo kombinirane metode tretmana. Obzirom da raspolažemo s gotovo svom modernom opremom i uređajima ovisno, o problemu koji treba riješiti, primjenjujemo dvije ili više različite metode. Kod rješavanja problema celulita postupak je najčešće sljedeći: prvo snimimo stanje celulita i napravimo termografsku analizu i odredimo u kojem je stadiju i na kojim dijelovima tijela je najviše lociran. Potom ciljane nakupine zagrijavamo infracrvenom svjetlošću koja brzo i duboko prodire u tkivo, te aktiviramo limfu elektrodama. Tako pripremljeno tkivo tretira se dermodynamic triactiv uređajem.

Često se u tretmanima koristi i elektrostimulacija koja izaziva kontrakcije mišića, pa se popularno naziva i pasivnim vježbanjem. Kontrakcijama se povećava potrošnja masti te učvršćuje i osnažuje tijelo. Istovremeno s elektrostimulacijom provodi se i grijanje tijela na dijelovima koje je potrebno tretirati. Najčešće su to bedra, stražnjica i trbuh. Nakon odrađene elektrostimulacije uslijedio je Dermodymamic triactiv aparat koji putem 6 laserskih dioda potiče i jača cirkulaciju uz razbijanje masnih stanica. Metabolizam stanica na taj način jača i to pospješuje njihovo funkcioniranje, a samim time i odvođenje štetnih tvari iz tijela. Uz laser se istovremeno koristi hlađenje i mehanička masaža, što omogućava prodiranje duboko u kožu, a time i uspješnije rezultate. Što se tiče hlađenja, ono je ugodno jer je tijelo netom prije bilo prvo zagrijano. Ritmička masaža potiče limfnu drenažu, čime nestaje otok kože, povećava joj se fleksibilnost i elastičnost, te dodatno potiče krvna cirkulacija. Svrha limfne drenaže tijela je aktivno mrvljenje i odvođenje naslaga u tkivu putem limfnog ispiranja. Dok aparat klizi po tijelu osjećat ćete da vas lagano povlači za kožu poput vakuuma. Ovom metodom uspješno se uklanjaju oni “jastučići” na tijelu koje nije bilo moguće ukloniti nikakvim vježbama. Da limfna drenaža djeluje osjetit ćete prema češćim odlascima na toalet, jer se loše tvari iz tijela izbacuju putem mokrenja. Ukupno trajanje tretmana je oko sat i pol. Koliko tretmana će biti potrebno, ovisi o količinama celulita i masnih naslaga, ali za vidljivije rezultate u pravilu je potrebno barem pet tretmana.

Ova dermodynamic metoda je jedinstvena zbog svog utjecaja na stanični metabolizam, cirkulaciju i vezivno tkivo, i može se provoditi neograničeno dugo i po potrebi, odnosno dokle god ne budete zadovoljni svojim odrazom u zrcalu. Za razliku od kavitacije koja se provodi jednom u 7-10 dana, laserom se tretman provodi dva puta tjedno. Već nakon prvog tretmana izgubiti ćete barem jedan centimetar obujma. Iako nam je to isprva zvučalo kao još jedna marketinška “patka” i nemoguća misija za samo jedan tretman, mjerenja su ipak pokazala rezultate pa čak i bolje od jednog centimetra. Prošli smo terapiju od ukupno 12 tretmana, a krajnji rezultati su bili više nego zadovoljavajući.Već nakon pet tretmana

Obim koljena je smanjen za 1 centimetar, bedra za 4 centimetra, a bokovi za čak 5 centimetara dok je kilaža umanjena za 4 kilograma. Koža je nakon tretmana postala zaglađenija i napetija na dodir, a celulit koji je na mjerenjima pokazao 3. stupanj (inače postoje 4 stupnja i 4. je najteži oblik) većim je dijelom uklonjen. Kod osoba sa znatnije povećanom kilažom od idealne, rezultati su još izraženiji. Zahvaljujući isprobanom, zaključili smo da je ovo najučinkovitiji tretman koji smo isprobali i koji definitivno donosi vidljive rezultate. Palac gore!

Za kraj možemo reći da je zadovoljstvo pogledati svoj novi i ljepši odraz u zrcalu, koji vam daje poticaj da ustrajete u zdravijem i pravilnijem načinu prehrane i života općenito. – Autor: Sanja Močinić

Promocija na online savjetovanje: dogovorite svojih 30 gratis minuta!

Za sve one koji ne mogu doći do našeg savjetovališta u Puli i porazgovarati uživo s našom savjetnicom za prehranu –

Njega lica tijekom ljeta

Njegujete li svoje lice pravilno tijekom ljeta? Pročitajte naše savjete. Ne zaboravite da sada svakodnevno trebamo koristiti

Zašto je važna masaža lica?

Masaža lica dio je svih naših tretmana lica, a evo i zašto! Iako imamo odlične uređaje za njegu lica, neprocjenjiva je va

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.