Simptomi intolerancije na hranu

Intolarancija na hranuSimptomi intolerancije na hranu

Budite se umorni, s nedostatkom energije. Nakon ručka najradije biste spavali. Imate problema sa žgaravicom ili kiselinom u želucu. Ako ne, onda je najčešće tu problem neredovita probava ili ste otečeni uslijed zadržavanja tekućine u tijelu. Česte glavobolje ili problemi sa kožom, npr. osip ,akne pa čak i afte. Sve to i još puno toga mogu biti simptomi intolerancije na hranu.

Uvijek pođite od toga da je hrana i piće koje unosimo u naš organizam, njegovo jedino pokretačko gorivo, te tako upravo od te hrane ovisi i kvaliteta našeg života.

Isto tako naš organizam nije stari vlak na ugljen pa da u njega bez reda ubacujemo gorivo, već veoma složen, kompleksan i ćudljiv stroj koji kao takav traži adekvatno gorivo. Prethodno navedeni problemi i simptomi koji se često javljaju u današnje vrijeme su nadasve posljedica intolerancije ili nepodnošenja određene hrane. Čak se i dobna granica nažalost povećava te su i djeca predškolske i školske dobi često intolerantna na jednu lili više namirnica. Dok je kod odraslih to redovita pojava, samo je bit u tome koliko ju prepoznajemo ili ne.

NE ZABORAVITE! Karakteristični simptomi za intoleranciju su vrlo često u pravo ono što ju razlikuje od alergija, a to je :

Pacijent ne prepoznaje problem.
Teže je definirati dijetu jer nije u pitanju samo jedna namirnica.
Za pokretanje reakcije potrebna je veća količina hrane.
Te nasumičnim isključivanjem jednog uzorka ne postižemo rezultate.

No velike prednosti, ponovo za razliku od alergija su sljedeće :

Isključivanjem uzročnika umanjuju se simptomi što znači nakon testa na intoleranciju, ukoliko poslušate savjete, vrlo brzo čak i u prvom tjednu možete primijetiti poboljšanja.

Vremenom pacijent može donekle uspostaviti toleranciju na pojedini hranu. Zato učinite sve što je u vašoj moći da olakšate rad vašem organizmu, a sebi učinite život ljepšim. Nakon što smo utvrdili što je u vašem organizmu izazivalo smetnje te usmjerili izvor i vrsti hrane ka namirnicama koje vam odgovaraju, dobri je napraviti test rezervi vitamina i minerala u vašem organizmu. Tek nakon što se utvrdi koliko određenog vitamina i minerala doista imate, a što vašem organizmu nedostaje, možete krenuti u obnavljanje istih. Znači, prije svega ne treba nasumično uzimati preparate nego prvenstveno omogućiti kvalitetnu apsorpciju te potom nadomjestiti ono što našem tijelu fali.

Test je preporučeno napraviti svim dobnim skupinama o d vrtića nadalje, osobito ako i sami sumnjate ili postoje određeni simptomi.

Činjenica kako već u prvom tjednu osjetite promjene na bolje navest i će vas da poštujete i primjenjujete svoj test intolerancije u svakodnevnom životu.

Promocija na online savjetovanje: dogovorite svojih 30 gratis minuta!

Za sve one koji ne mogu doći do našeg savjetovališta u Puli i porazgovarati uživo s našom savjetnicom za prehranu –

Njega lica tijekom ljeta

Njegujete li svoje lice pravilno tijekom ljeta? Pročitajte naše savjete. Ne zaboravite da sada svakodnevno trebamo koristiti

Zašto je važna masaža lica?

Masaža lica dio je svih naših tretmana lica, a evo i zašto! Iako imamo odlične uređaje za njegu lica, neprocjenjiva je va

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.