Elektroskulptura

Elektroskulptura

Kome je namenjen program elektroskulpture?

Svim ženama koje imaju loše životne navike i celulit, bez obzira na vrstu i stadij, od puberteta do trećeg doba, osim u toku trudnoće i kod kancerogenih oboljenja. Blagotvorni efekti Laserdermologije i Elektroskulpture™ posebno se preporučuju ženama sa tegobama uslijed proširenih vena.

Šta je Elektroskulptura™ ?
Elektroskulptura™ je u osnovi magnetoterapija, koja se u medicini već decenijima koristi za zarastanje kostiju nakon prijeloma i regeneraciju tkiva nakon povreda. Pri ovoj vrsti terapije koristi se efekt poboljšanja cirkulacije, uslijed čega se ubrzavaju redukcijski procesi i razmjena materija. Iskoristivši saznanja o magnetoterapiji s jedne i funkcioniranju kože s druge strane, modificirao je ovu medicinsku proceduru i prilagodio je regeneraciji kože i potkožnog tkiva, čiji je najvažniji rezultat potpuna eliminacija celulita, što je potvrdio Institut interne medicine u Padovi. Zbog toga je metoda Elektrosculpture Andre Lapasset™od strane Svjetske zdravstvene organizacije proglašena prirodnom, zdravom i efikasnom metodom u liječenju celulita, te smanjenju centimetara.

Kako izgleda tretman Elektroskulpture™?
Tretman revitalizacije kože elektroskulpturom traje 30 minuta. Oko cijelog tijela obavijaju se elektroprovodljive trake, po nekom od 30-ak načina, prilagođenih Vašoj konstituciji i problematičnom dijelu tijela. Tretman je potpuno bezbolan, prijatan i relaksirajući, te tokom njegovog trajanja možete čitati, odmarati se, spavati… Broj preporučenih tretmana u okviru terapije je individualan, a obično se u jednoj seriji uradi između 10 i 20. Primjenjuju se svakog drugog dana, a serije se mogu ponavljati u određenim razmacima, onoliko puta koliko je potrebno da bi se postigao željeni rezultat. Triactive Laserdermologija i Elektroskulptura™ se sa velikim uspjehom primjenjuju u studiju za korektivnu estetiku Zdravi i Vitki u Puli.

Šta postižemo programom?
Najvažniji efekt naše metode je eliminacija celulita i smanjenje centimetar. Njegovom razgradnjom i razgradnjom masnih naslaga postiže se smanjenje obima, a tijelo se preoblikuje u skladu sa vašom konstitucijom-mršavite, a ne gubite težinu ili je gubite neznatno. Konačno se skidaju i jastučići koje do sada nikakvim vježbama niste mogli ukloniti, čak i sa nadlaktica. Intenzivnim stvaranjem elastina i kolagena jača se tonus i odlaže starenje kože.

Javite nam se imate li pitanja na ovu temu ili se želite naručiti na tretman. 

  Up
  d

  Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

  Radno vrijeme

  Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

  Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.