Test intolerancije na hranu putem krvi

Intolarancija na hranuTest intolerancije na hranu putem krvi

Termin intolerancija na hranu pojavio se kako to volimo reći u novijoj povijesti, prije desetak godina. Do tada se znalo za alergiju i pojam kao takav bio je jasno definiran i prepoznatljiv. «Alergičari» imaju izražene i trenutne simptome ili reakcije, koje ponekad mogu biti toliko jake da u trenutku ugroze život, (npr. gušenje).

Intolerancija je nešto posve drugačije. Simptomi su najčešće zakašnjeli i toliko su različito manifestiraju da se teško mogu definirati. Gotovo da je teško i povjerovati da nastali simptomi potječu upravo od intolerancije na hranu. Ali kako se u praksi imam gotovo svakodnevno priliku uvjeriti kako i na koji način pogrešna prehrana utječe na cjelokupno stanje organizma, ne mogu a da ne pridajem iznimno veliku važnost istom.

Obzirom da je utvrđeno kako hrana ili pogrešna prehrana može biti uzrok gastrointestinalnih smetnji ali i problema sa kožom, respiratornih problema pa čak i depresivnih stanja kao i hiperaktivnosti, dakle doista sve. Činjenica je da je hrana gorivo koje pokreće naš organizam i ako svom tijelu dajete krivo gorivo krenuti će sitni problemi koji će se s vremenom usložnjavati. Tako se pojavila potreba za testiranjem organizma na intoleranciju na hranu, kako bi se prepoznalo koja hrana je za vas idealno pokretačko gorivo.

Postoji više metoda putem kojih se utvrđuje intoletancija. Najzastupljeniji i ujedno i jako skup metoda je putem krvi. Pacijenti su skloni pokloniti povjerenje takvoj analizi jer se radi iz krvi no kao i svi drugi laboratorijski nalazi i tu je prisutna mogućnost pogreška kao u svemu što se radi o ljudskom organizmu.

Drugi metoda koji želim spomenuti je putem kože. Uz pomoć visoko sofisticiranog aparata moguće je preko kože izmjeriti vrijednosti intolerancije. Ukoliko je operater iskusan mogućnost pogreške je minimalna. Ovaj način testiranja ima nekoliko prednosti;

Pacijent rezultate ne dobije poštom već direktno sudjeluje u izradi test, čak ima mogućnost pratiti na monitoru reakcije svog tijela na pojedinu hranu. Tu se već dobiju prva pojašnjenja i obrazloženja o uočenim reakcijama organizma.
Dalje test će zorno pokazati koje namirnice trebate izbaciti i koliko smijete koristit hranu na koju se uoči određeni stupanj intolerancije. Dakle saznati će te što ne trebate jesti. Na taj način sada postaje od iznimne važnosti što trebate ubaciti u svoju prehranu. Jer ako je hrana pokretačko gorivo znači nije dovoljno samo izbaciti namirnice koje vam smetaju nego će biti od presudne važnosti koje namirnice i u kojem obliku koristiti. Tu dolazi do izražaja metoda rada a to je da iza mjernog instrumenta stoji stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom koji će vas usmjeriti kako što brže i bezbolnije do željenih rezultata.
Cijena testa je osjetno povoljnija nego putem krvi.

No presudna je činjenica da svaki način testiranja intolerancije na hranu bilo putem krvi ili pute aparata, mora dati približno ili gotovo iste rezultate uz minimalna odstupanja. U protivnom testiranje gubi smisao.

Na sreću vrlo lako je odrediti koliko vam je test uspješan jer već nakon par dana primjene rezultata testa morate osjetiti i primijetiti značajna poboljšanja. Ovisno s kojim ste se tegobama javili upravo te tegobe će vam biti jasan pokazatelj kako o utjecaju prehrane na vaše cjelokupno stanje tako i na valjanost rezultata testa.

Preporuka je svakako napraviti test jer intolerancija na hranu je progresivna. Što se duže hranite pogrešno i tretirate svoj organizam krivim namirnicama to je veća vjerojatnost da će se početi javljati i različite tegobe.

Autor: Sanja Močinić

Promocija na online savjetovanje: dogovorite svojih 30 gratis minuta!

Za sve one koji ne mogu doći do našeg savjetovališta u Puli i porazgovarati uživo s našom savjetnicom za prehranu –

Njega lica tijekom ljeta

Njegujete li svoje lice pravilno tijekom ljeta? Pročitajte naše savjete. Ne zaboravite da sada svakodnevno trebamo koristiti

Zašto je važna masaža lica?

Masaža lica dio je svih naših tretmana lica, a evo i zašto! Iako imamo odlične uređaje za njegu lica, neprocjenjiva je va

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.