Koliko vode trebamo piti tijekom dana?

Ljepota i zdravljeKoliko vode trebamo piti tijekom dana?

Pitali smo našu Sanju Močinić, savjetnicu za zdravu prehranu i voditeljicu našeg savjetovališta Zdravi i vitki, koliko vode trebamo piti tijekom dana. Evo i odgovora!

SANJA SAVJETUJE: Koliko vode trebamo piti tijekom dana? 

Za vrijeme ljetnih dana je jako važno redovito piti vodu i zato možemo reći kako je „nikad dosta“. No, recimo da je početna količina vode koju svatko treba popiti na dan minimum jedna litra. Budući da preporučene količine vode ovise i o prehrani, kao i tjelesnoj težini, nije lako izbaciti formulu.

Prehrana – potreba vašeg organizma za vodom razlikuje se konzumirate li suhu hranu (koja oduzima tjelesnu tekućinu) ili ste pak taj dan pojeli juhu, salatu, lubenicu, krastavce, jer sirovo voće i povrće također sadrže puno vode te nam mogu nadomjestiti pijenje vode.

1. Imate li povećanu tjelesnu težinu, dobro je popiti i više od litre vode dnevno.

2. Zamijenite li vodu sa čajem Zdravi i vitki, napravit ćete višestruku korist. Čaj je svakako ukusniji je za piti od obične vode, a i ljekovit je tako da su koristi višestruke.

3. Kod osoba koje ne vole ili nemaju naviku pijenje preporuka je da uvijek imaju bocu vode pri ruci i da tako svaki dan imaju točan uvid u to koliko su doista popili tekućine kroz dan.

Promocija na online savjetovanje: dogovorite svojih 30 gratis minuta!

Za sve one koji ne mogu doći do našeg savjetovališta u Puli i porazgovarati uživo s našom savjetnicom za prehranu –

Njega lica tijekom ljeta

Njegujete li svoje lice pravilno tijekom ljeta? Pročitajte naše savjete. Ne zaboravite da sada svakodnevno trebamo koristiti

Zašto je važna masaža lica?

Masaža lica dio je svih naših tretmana lica, a evo i zašto! Iako imamo odlične uređaje za njegu lica, neprocjenjiva je va

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.