Nastanak celulita

Nastanak celulita

DEFINICIJA CELULITA:

Pojednostavljeno, celulit možemo definirati kao pojavu udubljenja na koži, najčešće bedara i stražnjice, koja su slična narančinoj kori, uočljiva odmah ili nakon pritiska na kožu, a javljaju se u oko 80 posto žena, vrlo rijetko u muškaraca. Osim na koži glutealne regije i cijelog opsega bedara, celulit se vrlo često locira oko koljena, na bokovima, trbuhu i rjeđe oko skočnih zglobova i na nadlakticama. Može se pojaviti već u pubertetu, a prema kliničkim opažanjima čini se da je ta preuranjena pojava sve češća. Ipak, najveći postotak novonastalih promjena događa se tijekom adolescencije i traje cijeli život, bez obzira na varijacije u tjelesnoj težini ili razini hormona, što stvara dodatne nejasnoće u patofiziologiji celulita.

CELULIT I ŽENE

Celulit je isključivo problem kod žena. Počinje se javljati već u adolescentnoj dobi a koji put i ranije. Pojava nije prisutna samo kod gojaznih žena već se javlja i često kod osoba koje nemaju problema s težinom. Problem sew da riješiti pravilnim odabirom tretmana kao i djelovanjem iznutra naprimjer određenik korekcijama u prehranio i pijenjem adekvatne tekućine.  Najčešće zahvaćena pordučja su bedra i butine ali zna biti i dalje po tijelu rasprostranjen te u nekim slučajevima čak zahvatiti i grudi.

TIP I STADIJ CELULITA

Postoji više vrsta celulita. Celulit prolazi kroz razvojne faze. Kako ćete se boriti sa celulitom ovisi od toga u kojem je stadiju vaš celulit. I zato, prije nego što krenete s  tretmanima i posegnete za proizvodima koji vam mogu pomoći, provjerite koji tip celulita imate. Stanite pred ogledalo, ispod svetla koje je usmereno nadole. Lagano stisnite predio oko bokova, pa pozadinu i gledajte. Zbog širenja svjetlosti pod tim kutem, vidjeti će se svaka neravnina na tijelu.

Celulit tip 1: Mala udubljenja pod pritiskom
Celulit tip 2: Malo veća udubljenja (kao, na primer, kovanica)  kada pritisnete
Celulit tip 3: Mala udubljenja vidljiva i bez stiskanja
Celulit tip 4: Veća udubljenja, vidljiva bez stiskanja, sa mikročvorićima, bolan na dodir

Prva i druga faza je edematozni celulit i stvaraju se mikromoduli koji lagano spriječavanu nesmetani vensko limfatički protok. U trećoj fazi se ti mikronoduli povećavaju, dok u četvrtoj fazi prerastaju u makro nodule koji znaju biti i nereverzibilni. Dakle svakako uložite napore u rješevanju problema celulita prije nego što dostigne četvrtu fazu gdje su mogućnosti utjecaja smanjene.

Up
d

Dobro nam došli! Naš studio se nalazi na adresi Kolodvorska 14, Pula.

Radno vrijeme

Od ponedjeljka do petka, od 8  do 20 sati.

Radimo s klijentima samo prema unaprijed dogovorenom terminu.  Nazovite nas za svoj termin.